Advocaten

MR. W. ALBERS (WOUT)

Wout Albers is sinds 2012 advocaatpartner ofwel maat bij de maatschap Taelman advocaten. Hij is gespecialiseerd in het voorkomen van huisontruimingen en alle zaken die daaromheen spelen. Problemen met de bijstandsuitkering, beëindiging of hoger beroep WSNP, faillissement of anderszins, Wout werkt onvermoeibaar voor een resultaat voor zijn cliënten. Ook in het procesrecht staat hij zijn mannetje. Met ruim negen jaar ervaring als procesadvocaat kijkt hij naar oplossingen in en buiten de rechtszaal.


Wout is sinds het begin van zijn werkzaamheden

als advocaat ook betrokken bij verschillende internationale mensenrechten projecten, ook op milieugebied. Zo is hij voorzitter van de focusgroep Latijns Amerika van Advocaten voor Advocaten, was hij viermaal onderdeel van een

advocatenwaarnemingsmissie in Colombia en heeft hij tezamen met een Colombiaanse en Italiaanse advocaat en een Nederlandse jurist een organisatie opgericht voor verschillende juridische projecten in Latijns Amerika, Global Justice Association (www.global-justice.com). Hij doet namens Global Justice Association de Berta Cáceres zaak, tegen de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO over een Nederlandse investering in een corrupt netwerk in Honduras met dodelijke gevolgen en de Vielmann zaak, een zaak bij het VN mensenrechtencomité tegen Spanje betreffende de vervolging van een ex-minister van Guatemala voor extrajudiciële executies.


Wout is lid van de Human Rights Commission van de Europese Federation des Barreaux d'Europe (FBE).


Rechtsgebiedenregister

Wout heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden burgerlijk procesrecht algemeen, algemene praktijk (burgerlijk en bestuursrecht), huurrecht (woon en bedrijfsruimte) geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

MR M. GOEDHART

MR. M. GOEDHART (MARTIJN)

De advocatuur zit Martijn in het bloed. Hij bijt zich in elke zaak vast tot hij een oplossing vindt, desnoods over ongebaande paden. In 2015 is Martijn beëdigd als advocaat. Hij voert een algemene praktijk. Voordat Martijn de overstap maakte naar de advocatuur was hij ruim zeven jaar werkzaam als senior juridisch medewerker bij het Gerechtshof Amsterdam. Door die werkervaring weet hij welke afwegingen de rechter maakt en wat van belang is voor het bepleiten van uw zaak.

Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Martijn rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Noord-Holland en raadscommissaris van een zorginstelling.


Martijn voert zijn werkzaamheden uit als zelfstandig ondernemer binnen Taelman advocaten (Goedhart Advocatuur, KVK 73662917).


Rechtsgebiedenregister

Martijn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden strafrecht, huurrecht, sociaal zekerheidsrecht en arbeidsrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

MR. D. SCHREURS (DYLAN)

Dylan is gespecialiseerd in contractenrecht, arbeidsrecht, huurrecht, aansprakelijkheidsrecht, en bouwrecht. Daarnaast heeft hij expertise in het voeren van civiele procedures, zoals een bodemprocedure, een kort geding, of een beslagprocedure. Dylan heeft 4 jaar gewerkt als senior gerechtsjurist voor de Rechtbank Amsterdam, waar hij nauw samen heeft gewerkt met rechters en vonnissen concipieerde. Door die werkervaring weet Dylan hoe een rechter uw zaak zal toetsen en hoe uw belangen het beste naar voren te brengen. Voordat Dylan voor zichzelf begon, was hij advocaat bij een topkantoor aan de Zuidas in Amsterdam.


Dylan voert zijn werkzaamheden uit als zelfstandig ondernemer binnen Taelman advocaten (Dylan Advocatuur, KVK 92436536).

MR. G.M. HARING (MARION)

Marion Haring studeerde aan de VU Nederlands recht. Ze is griffier geweest bij de rechtbank Roermond. Na haar afstuderen is zij medewerker geweest bij Advokatenkantoor de Leon te Utrecht, waarna zij het advocatenkantoor Taelman advocaten heeft opgericht met G.J. van den Boogert, toen nog onder de naam Boogert & Haring advocaten. Marion Haring is gespecialiseerd in jeugd- en familierecht, bijstandszaken en Wsnp. Zij bijt zich graag vast in onder toezichtstellingen en uithuisplaatsingen van kinderen en heeft dan Jeugdzorg vaak als wederpartij. Daarnaast draait zij haar hand niet om voor omgang en gezagskwesties en andere "wetboek 1" zaken.

Rechtsgebiedenregister

Marion heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden bestuursrecht en personen en familierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder rechtsgebied.

MR. D. HWANG (DAUN)

Voor haar beëdiging als advocaat, heeft Daun als case lawyer bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg gewerkt. Zij beoordeelde klachten tegen Nederland en schreef concept-uitspraken over vermeende schendingen van het EVRM.

Ook heeft Daun bij het Public Interest Litigation Project van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten strategisch geprocedeerd - veelal tegen de overheid - in principiële zaken over de mensenrechten in Nederland.

Daarnaast heeft Daun veel ervaring opgedaan in het strafrecht. Als senior juridisch medewerker bij de strafsector van het Gerechtshof Amsterdam werkte zij aan grootschalige (gewelds)misdrijfzaken en financieel-economische strafzaken.

Tijdens haar studie rechten liep Daun stage bij het Joegoslavië Tribunaal (ICTY, International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia) waar zij aan de Srebrenica genocide zaak (Popović et al.) werkte. Daun behandelt zaken op de rechtsgebieden strafrecht en verbintenissenrecht.

Daun voert haar werkzaamheden uit als zelfstandig ondernemer binnen Taelman advocaten. Haar KvK-nummer is 76909697.

MR. R.A.M. KOOLEN (ERIC)

Eric Koolen studeerde naast politicologie ook rechten aan de UvA en woont in Amsterdam. Eric houdt zich binnen de advocatuur bezig met de algemene praktijk, waarbij hij een speciale focus heeft op strafrecht, huurrecht en arbeidsrecht.

Als een echte Taelman, voert Eric zijn advocatenpraktijk als een mediair tussen cliënt en rechtbank, waarbij hij als geen ander de situatie van de cliënt over de bühne kan krijgen.

Rechtsgebiedenregister

Eric heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden strafrecht, huurrecht (woonruimte), arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder rechtsgebied.

MR G.J. MULDER

MR. G.J. MULDER (GERRIT)

Gerrit Mulder heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met als afstudeerrichting intellectueel eigendomsrecht. In aanvulling daarop heeft hij een master arbeidsrecht en een master omgevingsrecht afgerond.

Na zijn studie heeft Gerrit Mulder acht jaar als bedrijfsjurist voor ProRail gewerkt. Hij hield zich in deze functie bezig met het goederenrecht, bestuursrecht en algemeen verbintenissenrecht.

In 2015 maakte hij de overstap naar de advocatuur. Gerrit Mulder houdt zich als advocaat voornamelijk bezig met het arbeidsrecht, huurrecht, verbintenissenrecht en bijstandszaken.

Rechtsgebiedenregister

Gerrit heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden arbeidsrecht, huurrecht (woonruimte), arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht (sociale voorzieningen en werknemersverzekeringen) geregistreerd. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder rechtsgebied.